Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu

“Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu”

Barrow Neurological Institute, Phoenix Arizona USA’da Biomechanic Research Fellow olarak Omurga Biyomekaniği konusunda çalışmalar yapmıştır.
Prof.Dr.Mehmet Şenoğlu 1972 yılında Adana’da doğmuştur. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiştir. 1997 yılında başladığı hekimlik mesleğinde 11 ay Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören Köyü’nde Pratisyen hekim olarak çalışmıştır. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde uzmanlık eğitimine başlamıştır. İhtisas sonrası 2004 yılında KSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde Kurucu Öğretim Üyesi olarak Yard. Doç. Dr Kadrosunda göreve başlamıştır. 2006-2007 yıllarında Barrow Neurological Institute, Phoenix Arizona USA’de Biomechanic Research Fellow olarak 1 yıl boyunca çalışmış. 2010 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevlendirilmiştir. 2011 yılında Doçent olmuştur. 2013 yılında Tepecik EAH da Eğitim Görevlisi olarak Sağlık Bakanlığı kadrosuna atanmıştır. 2020 yılında Profesör kadrosuna geçmiştir.
51 adet yurtdışı, 17 adet yurtiçi yayını, 31 adet yurtdışı ve 87 adet yurtiçi bildirisi bulunmaktadır. Yayınlarına google scholar da 1157 kez, Web of science da 512 alıntı yapılmıştır. Tarafına ait H endeksi google scholar da 16, Web of science de 12 olarak hesaplanmıştır.
İlgi Alanları;
Uyanık Cerrahi ile Beyin Tümörü Cerrahisi
Endoskopik Endonazal Hipofiz Cerrahisi (Kapalı Hipofiz Ameliyatı)
Mikrocerrahi ile Arka Çukur Tümörleri ve Kafatabanı Cerrahisi
Ultrason Rehberli Beyin ve Omurga Tümörleri Mikrocerrahi Ameliyatları
Mikro-diskektomi ile Bel Fıtığı ve Boyun Fıtığı Ameliyatları
Vidasız Dar Kanal Ameliyatı (Mikrocerrahi Teknikle Unilateral Yaklaşımla Bilateral Dekompresyon Ameiyatı)
Minimal İnvaziv Yaklaşımla Omurga Cerrahisi
Omurilik Tümörlerine Minimal İnvaziv Yaklaşım
DBS: Parkinson, Distoni, Esansiyel Tremor Hastalığında Beyin Pili

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o