Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Betül Bozkurt
Prof. Dr. Betül Bozkurt Prof. Dr. Betül Bozkurt

Ankara - Genel Cerrahi Doktoru

“Prof. Dr. Betül Bozkurt” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Betül Bozkurt”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nden 1990 yılında mezun oldum.

Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimimi Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde (ANEAH) 1995 yılında tamamladım. Genel Cerrahi Kliniği’ nde eğitim kadrosunda başasistan olarak, aynı hastanede (ANEAH) uzmanlık sonrası çalışmaya başladım. Daha yoğun olarak meme ve endokrin cerrahi alanında çalışmalarımı sürdürdüm.

1998 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ nde; “Univercity Pittsburgh Medical Center”’ ın bursuyla “Maggie Woman Hospital”’ da Fischer’ in kliniğinde, Prof. Dr. Victor Vogel’ la meme kanseri cerrahisi ve lenf ödem konusunda çalıştım.

2004 yılında Avrupa Onkoloji Enstitüsü (European Institute of Oncology- IEO) Milano’ da,Veronessi’ nin kliniğinde Prof. Dr. Jean Petit ve Prof. Dr. Mario Rijents ile çalışarak onkoplastik meme cerrahisi eğitimi aldım.(Onkoplasti: meme kanseri ameliyatını kanser cerrahisine uygun yaparken memeyi kozmetik olarak koruyan, ya da alınan memenin yerine yeniden meme yapabilen yöntemlerin genel adıdır) “Onkoplastik Meme Cerrahisi”’ nin ve meme rekonstrüksiyonunun Türkiye’ de ilk uygulayıcılarından ve eğitmenlerinden biri oldum.

2001’ de Türk Cerrahi Yeterlik Board sınavlarını geçerek, “Türk Cerrahi Yeterlilik Belgesi” ni aldım. 2012 yılında “Türk Cerrahi Yeterlilik Resertifikasyon Belgesi” aldım.

Doçentlik ünvanı sonrası ANEAH’ sinde Eğitim görevlisi oldum. ANEAH’ sinde klinik araştırmalar etik kurulu, kalite birimi, enfeksiyon kontrol komitesi cerrahi bilimler temsilcisi, antibiyotik kontrol komitesi cerrahi bilimler temsilcisi, bilimsel araştırmalar komisyonu, uluslararası ilişkiler komisyonu gibi birçok eğitim ve idari konuda komisyon ve birimlerde çalıştım.

2016 yılında “Profesör Doktor” ünvanı alarak, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi oldum. Aynı yıl Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı oldum. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde, Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Mezuniyet Öncesi Eğitim Planlama Komisyon Başkanlığı, Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu 2. Başkanlığı vb birçok idari ve eğitim görevinde bulundum.

Türk Cerrahi Yeterlilik Yürütme Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevini 8 yıl yürüttüm. 12 yıl Türk Cerrahi yeterlilik sınav komisyonu üyesi olarak görev aldım.

Ankara Cerrahi Derneği’ nde 2 dönem yönetim kurulu üyeliği ve saymanlık yaptım.

Ankara Meme Hastalıkları Derneği Kurucu Üyesiyim. İki dönem aynı derneğin yönetim kurulunda yönetim kurulu üyesi ve sayman olarak çalıştım.

Türk Cerrahi Derneği’nin ve Acil Travma derneğinin pek çok kursunda eğitmen olarak çalıştım.

Halen TURKIREBS Onkoplasti kurslarının eğitmeni olarak çalışıyorum.

Meme Cerrahi Derneği’ nin 2. Başkanlığı görevini halen ve Türkiye Meme Hastalıkları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğini iki dönemdir sürdürüyorum.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ ndeki görevimden 2021 Yılı Mart ayında emekli olarak, kendi muayehanemde özel olarak çalışmaya başladım.

Daha yoğun ve özellikli olarak meme hastalıkları ve meme kanseri cerrahisi, onkoplastik meme cerrahisi; tiroid hastalıkları, tiroid kanseri ve cerrahisi, paratiroid hastalıkları ve cerrahisi konularında çalışıyorum.
Yayınlanmış pek çok araştırma makalem, kitap bölümlerim, bildirilerim, posterlerim, kongre ve bilimsel toplantı konuşmalarım vardır.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Genel Cerrahi

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Betül Bozkurt” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o