Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Ayşegül Özdemir

“Prof. Dr. Ayşegül Özdemir” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Ayşegül Özdemir”

Dr Ayşegül Özdemir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 1989 mezunudur. Uzmanlık eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalında almış, 2000 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör olmuştur. Üst uzmanlık alanı olarak seçtiği meme radyolojisinde 1991’den beri devam eden deneyim sahibidir. 2007 yılından beri hastalarına MemeLab+’da hizmet vermektedir. 2013’de yayınlanan “Memenizi Koruyun” isimli kitabı, memelerinin sağlığını sorumlulukla önemseyen, tıbbi açıklama ve uygulamaların anlamını ve satır aralarını sorgulayan, farklı durumlarda “hangi tıbbi yaklaşım doğru?” veya “neden böyle?” diye merak edenleri tıbbi dil kullanmaksızın aydınlatan bir bilinçlenme rehberidir.
Dr Ayşegül Özdemir ‘koruyucu tıp’ geleneğini temsil eder. Kendisini doktor değil, ‘hekim’ olarak tanımlar; laboratuvar bulgularına değil ‘hastalara’ teşhis koyar, görüntüleri değil ‘hastayı’ okur, hastalıkları değil, ‘hastalarını’ tedavi eder. Hastaların geleneksel ‘teslimiyetçi’ yaklaşımı seçmek yerine kendi sağlıklarıyla ilgili sorumluluk almalarının, sorgulayıcı ve tıbbi kararlara katılımcı tutum içinde olmalarının bireysel ve toplumsal sağlığı geliştiren birincil etken olduğuna inanır. Türk Radyoloji Derneğinin Meme Çalışma Grubu kurucularındandır ve 1. Ulusal Meme Radyolojisi Sempozyumunun bilimsel organizasyon sorumlusudur. ‘Diagnostic and Interventional Radiology’ dergisinin beş yıl süreyle meme radyolojisi alan editörlüğünü yapmıştır. ‘Society of Breast Imaging’ aktif üyesi, ‘European Radiology’ dergisinin ‘meme radyolojisi’ alanındaki danışmanlarındandır.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Radyoloji

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Ayşegül Özdemir” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o