Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Uzm. Fzt. Asude Akın

“Uzm. Fzt. Asude Akın” Adresi

Doktor Hakkında “Uzm. Fzt. Asude Akın”

EĞİTİMLERİM:
2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Fizyoterapist olarak mezun oldum. Aynı okulda Muskuloskeletal Fizyoterapi üzerine yüksek lisans yaptım; ileri terapatik egzersiz ve sporcu fizyoterapisi konularında uzmanlaştım. Yüksek lisans tezimi Müzisyenlerdeki kas-iskelet ağrıları üzerine yaptım ve tezimi Almanya’da Music Physio Kongresi’nde sundum. Fizyoterapi ve Uzmanlık programlarım bana tüm vücudun anatomisini ve yaralanmalarını tanımak ve doğru hareket, doğru egzersiz, yanlış giden hareketlerin, davranışların düzeltilmesi konularında derin bir bilinç kazandırdı.
2015-2021 yılları arasında İstanbul’da 5 yıllık bir Alman okulu olan Institüt Für Angewandte Osteopathie’de Osteopati Eğitimimi aldım. Osteopati eğitimim bana, hastaya bir bütün olarak bakmam ve vücudun bir yerinde bir sorun olduğunda buna sebep olabilecek tüm sistemleri değerlendirmem üzerine bakış açısı kazandırdı. Ayrıca vücudu doğru kullanma üzerine Klinik Pilates ve Feldenkrais Egzersizi eğitimleri, nefesi doğru kullanmak üzerine Nefes Eğitimleri aldım.

DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIM YERLER VE ALANLAR:
Klinik Pilates Merkezinde bel ve boyun ağrılı hastalarla fizyoterapi ve pilates üzerine,
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde pediatrik ve nörolojik rehabilitasyon üzerine,
Fizik Tedavi Ünitesinde kas-iskelet yaralanmalarıyla,
Endüstride Çalışma Ergonomisi üzerine,
Çocuk Spor Merkezi’nde çocukların postürleri ve fiziksel uygunlukları üzerine,
Ofis çalışanlarında nefes egzersizleri ile stres kontrolü üzerine çalıştım.
Ayrıca ofis çalışanları, kurum çalışanları, müzisyenler, yüzücüler gibi gruplarda birçok hareket etkinliği, kurumsal etkinlikler ve spor aktivitelerinde gönüllü ve çalışan olarak görev aldım.

ŞU AN:
2019 Ekim ayından beri kendi merkezimde hasta/danışan kabul etmekteyim. “Önemli olan sadece o anki sorunu ortadan kaldırmak değil, buna asıl sebep olan şeyi tedavi etmeye çalışmaktır. Vücuda gerekli uyarıları verirsek vücut kendi kendini iyileştirecektir.” Bu felsefeyle genellikle haftada bir seans olmak üzere danışanlarıma Osteopati, Manuel Terapi, Klinik Pilates ve Nefes Terapisi uygulamaktayım.
Ayrıca gerektiğinde kişiye özel düzeltici egzersiz programları hazırlayıp haftada birkaç gün klinikte ya da online olarak danışanlarıma yaptırmaktayım. 2020 yılından beri devam eden online egzersiz gruplarında genellikle ağrılı kişilere egzersiz seansı uygulamaktayım.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Uzm. Fzt. Asude Akın” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o