Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Psk. Dan. Sanaz Eliyas

“Psk. Dan. Sanaz Eliyas” Adresi

Doktor Hakkında “Psk. Dan. Sanaz Eliyas”

Psikolojik Danışman Sanaz Eliyas,
İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü 2009 yılında başarıyla tamamladıktan sonra özel çocuklar ve ailelerine danışmanlık yapmıştır.

Daha sonra gerek ana okullarında çeşitli testler uygulayıp gerek ise ortaokul veya lise öğrencileri ile sınav kaygısı, verimi ders çalışma, zamanı verimli kullanma, uyum problemleri çalışmıştır.

Ardından Yaratıcı Drama uzmanlığını alarak farklı yaş grupları ancak özellikle çocuklar ile iletişim problemleri, sosyal beceriler, içe kapanıklık, kendini ifade edememe, uyum problemleri, dikkat becerileri, ekip çalışmaları, çoklu düşünme becerileri, problem çözme becerileri, yaratıcılık, duygularını doğru ifade etme, dinleme becerisi, hayal gücünü geliştirme, olayları değerlendirme, kendini tanıma, başkalarını tanıma vb konularını sanatsal ve müzikal yöntemleri kullanarak çalışmalar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.

Bu süreçlerde Bilişsel Davranış Terapisi ve İleri Düzey EMDR terapi eğitimlerini tamamlayarak ergenler ve yetişkinler üzerinde uzmanlaşmıştır.

Daha sonra Diyetisyen eşliğinde yeme bozuklukları ve bu konuda problem yaşayan danışanlar ile çalışmalara devam etmiştir. Bu süreçte yurtdışında yeme bozuklukları ile ilgili bilgilerini ve eğitimlerime devam ettim.

5-17 yaş arası çocuklara ise CAS bilişsel ve zeka testi uygulamaktayım.



Gerek yüz yüze gerek ise online çalıştığı konular:
-İlişki problemleri, ayrılık, boşanma
-Anksiyete bozukluğu, kaygı bozukluğu,
– Panik atak
-Sınav kaygısı
-Sosyal kaygı
-Psikolojik koronik ağrılar, sindirim problemleri, bağırsak problemleri (irritabl bağırsak sendromu)
-Depresyon
-Travma ve Travma sonrası stres bozukluğu
-Yas ve kayıp
-Fobiler, korkular
-Obsesfik Kompulsif Bozukluk
-Öfke problemleri, duygular
-Yeme bozukluğu, duygusal yeme, tıkanırcasına yeme, gece yeme, Anoreksiya nervoza, Anoreksiya bulimia
-Özgüven problemleri
-Dismorfik bozukluk ( beden algısı bozukluk)
– Güncel problemler

Aileler ile çocuğun fizyolojik gelişimi, psikolojik gelişimi, duygusal gelişimi (duygusal zeka), bnörolojik gelişimi. ebeveyn tutumları, sağlıklı bağ gelişimi, çocuklarda sorumluluk duyguları, problem çözme becerileri, duygusal ihmalin yarattığı boşluklar, ebeveyn olmadan önce ki çocuk biz, doğru bildiğimiz yanlışlar ve diğer problemler çalışılmaktadır.

okullarda ve farklı konferans salonlarında yetişkin ve çocuklar ile ilgili bir çok seminer ve yüz yüze bir çok aile oturumları atölyeleri planlanmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Psk. Dan. Sanaz Eliyas” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o