Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Psk. Dan. Rüveyda İnce Engin

“Psk. Dan. Rüveyda İnce Engin” Adresi

Doktor Hakkında “Psk. Dan. Rüveyda İnce Engin”

2006 senesinde, Uludağ Üniversitesi ‘Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’ bölümünde lisans, 2010’da ise İstanbul Ticaret Üniversitesi ‘Uygulamalı Psikoloji’ bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlığını almıştır.

“6-13 Yaşları arası İkiz Çocukların Benlik Kavramları ile Aile İşlevleri ve Doğum Özellikleri İlişkisinin İncelenmesi” üzerine yaptığı, bilimsel araştırma; “İkiz çocuk psikolojisi” ile dünya literatürüne girmiş sayılı çalışmalardan biri olmuştur. 2007-2018 yılları arasında rehabilitasyon merkezleri ve özel okullarda psikolojik danışman ve yönetici olarak çalışmıştır.

2010 senesinde, EFTA-Avrupa Aile Terapisi Derneği tarafından sertifikalanan, 500 saatlik, “Sistemik Aile Terapisi” eğitimime başlamıştır. ISIS (Israel Family Therapy, Coaching and Mediation Centre) & BAÇED ile verilen Çift ve Aile Terapisi temel ve ileri seviye eğitimlerini tamamlamıştır. Ayrıca “Çözüm Odaklı Terapi”, “Terapötik Kartlar Eğitimi” ve “Sanat Terapisinin Danışmanlıkta Kullanımı” gibi birçok eğitimi de aynı kurumda tamamlamıştır.

Rorschach ve Projektif Testler Derneği çatısı altında, C.A.T, T.A.T ve Rorschach uygulama eğitimlerini almıştır. Ayrıca, eğitimini 2014 yılında tamamladığı, CAS (Cognitive Asesstment System) Testi uygulayıcısı sertifikasına sahiptir.

2007-2011 seneleri boyunca, Doç. Dr. Tamer Ergin’den, İstanbul Üniversitesi’nde, “Dikkat Eksikliği ve Öğrenme Güçlüklerine Yeni Yaklaşım”, “Pass-Prep Teorisi ve Bilişsel Müdahale Programı Planlama ve Süpervizyon” eğitimlerini almıştır. Family Psychological Services P.C. Dr. Carol & Byron Norton’dan “Play Therapy”, temel eğitimi alarak çocuklara ulaşmada farklı bir bakış açısı geliştirdiği oyun terapisi eğitimine almıştır. 2019 senesinden itibaren, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde, EMDR Temel Eğitim ve 2. İleri düzey Sertifika programlarını tamamlamış ve akreditasyon için süpervizyonlarına devam etmektedir.

Çocuk, ergen, yetişkin, çift ve ailelerle olan çalışmalarında temel ilgi alanları, travmalar, kaygı bozuklukları, fobi, somatizasyon, ve ilişki problemleridir. Sistemik aile terapisi, psikodinamik psikoterapi, EMDR terapisi ve stratejik terapiyi entegre ederek çalışmaktadır. Aynı zamanda anne-baba ve öğretmen eğitimlerini ve meslektaşlara yönelik eğitim çalışmalarını da sürdürmektedir.

Üye olduğu dernekler:
Türk Psikolojik Danışmanlar Derneği
Rorschach ve Projektif Testler Derneği
Çift ve Aile Terapileri Derneği: Kurucu üye, eğitim komitesi ve toplumsal travmalar komitesinde aktif görevli
Türkiye EMDR Derneği: Toplumsal travmalar yardımlaşma komitesinde aktif görevli

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Psk. Dan. Rüveyda İnce Engin” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o