Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Mehmet Özkan
Prof. Dr. Mehmet Özkan Prof. Dr. Mehmet Özkan

Kıbrıs - Kalp Damar Cerrahi Doktoru

“Prof. Dr. Mehmet Özkan” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Mehmet Özkan”

Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN, 1964 yılında Samsun’un Terme ilçesinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yapmış ve 1994 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 
Ankara Üniversitesinde olduğu yıllarda Türkiye’de ilk defa yapılan Yapay kalp nakli operasyonunda Prof. Dr. Hakkı Akalın’ın ekibinde yer almıştır.
1992-93 Yılları arasında 1 yıl Amerika’da Pennsylvania Üniversitesi Hershey Medical Center Hastanesinde kalp nakli ve Bypass üzerine, John A. Waldhausen,Pierce WS, Walter Pae isimli Kalp Cerrahisinin ünlü isimleri ile birlikte çalışmıştır.
Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN, Aydın Devlet Hastanesi’nde ilk olarak Kalp Cerrahisi ameliyatlarının yapılmasına öncülük etmiş ve Dönemin Sağlık bakanı Doğan Baran tarafından Plaket verilmiştir. Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Uzman olarak çalışmaya devam etmiştir.
Daha sonraki yıllarda İstanbul, Ankara ve Trabzon ‘da özel hastanelerde görev almış, Trabzon’da çalıştığı dönemde Türkiye’de ilk defa çalışan kalp üzerinde, kalp kapak ve Bypass ameliyatını birlikte yapmıştır. 2007 yılında ”Doçent Doktor” unvanı almış ve Uluslararası atıf indeksi kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 50’nin üzerinde makalesi ve bu makalelere yapılmış 100’ün üzerinde atıf vardır.2019 yılında Profesör ünvanı alan
Prof. Dr. Mehmet ÖZKAN, mesleki çalışmalarına Samsun Medical Park Hastanesi’nde devam etmektedir.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Kalp ve Damar Cerrahisi

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Mehmet Özkan” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o