Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Uzm. Dyt. Merve Topuzoğlu Çapaş

“Uzm. Dyt. Merve Topuzoğlu Çapaş” Adresi

Doktor Hakkında “Uzm. Dyt. Merve Topuzoğlu Çapaş”

Merve Çapaş girişimci, akademisyen ve diyetisyendir.

Kayseri’ye üç farklı sektör kazandırmıştır. Adrese teslim diyet yemek hizmeti alanında kurduğu şirketi FİTLEZİZ, Detoks içecekler ve sağlıklı atıştırmalıklar konseptiyle JUİCETİF ve Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Eczacı, Spor ve Yoga Eğitmenleri, Hemşire gibi alanında uzman birçok kişinin hizmet verdiği SUKHA WELLNESS CLİNİC’le bütüncül tedavinin öncülerindendir.

Erçiyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden bölüm ve fakülte birincisi olarak mezun olmuştur. 2014 yılında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden Beslenme ve Diyetetik alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik alanında “Adrese Teslim Diyet Yemek Hizmetinin Ağırlık Kaybı ve Metabolik Parametreler Üzerindeki Etkisi” konulu araştırma teziyle doktorasını tamamlamış ve ‘Doktor Diyetisyen’ ünvanını almıştır. Halen Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Doktor Öğretim Elemanı olarak görev yapmaktadır.

Akademide 7 yıl, Beslenme ve Diyetetik alanında 11 yıl deneyime sahiptir. Meslek hayatının ilk 5 yılında Acıbadem Sağlık Grubu’nda Beslenme ve Diyet Uzmanı olarak çalışırken eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sistematik olarak devam ettirmiştir. Beslenme ve Diyetetik alanında uygulamaya dayalı bir yaklaşımla yenilikçi teknolojilere odaklanmıştır. Erciyes Üniversitesi Teknopark Ar-Ge merkezinde beslenme bilişimi konusunda çeşitli projeler yürütmektedir. 2012 yılından bu yana Türkiye Diyetisyenler Derneği Kayseri İl Temsilciliği görevini sürdürmektedir. Toplumu bilinçlendirmek için Dernek adına birçok dergi ve gazetede onlarca yazı kaleme almıştır. 2013 yılından beri Kayserispor Spor Kulübü, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi gibi birçok kuruma kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti vermiştir.

Akademisyen olarak edindiği bilgileri pratiğe dökebilmek için Fitleziz Adrese Teslim Diyet Yemek Hizmeti şirketini kurmuştur. Son 6 yılda 3000’den fazla kişi bu hizmetten faydalanmıştır. 12 Yılda toplam 8000’e yakın kişinin hayatına dokunmuştur. 2011 yılından bu yana 100’e yakın TV programına konuk olmuştur, ayrıca bu programlardan yaklaşık 50 tanesinin sunuculuğunu da yapmış ve programında alanında uzman doktorlar, sağlık çalışanları, güzellik uzmanları, sektör öncülerini ağırlamıştır.

2019 yılından beri Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER)’nin aktif üyesidir. Dernek bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlemiş ve katılmıştır. 2020 yılında “Sürdürülebilir Yaşam Rehberi” kitabında “Fiziksel Aktivite ve Sürdürülebilirlik” başlıklı bir bölüm yazmıştır. 2022 yılında yayınlanan ”Dünya Senin Ellerinde” kitabında “Üretici Pazarları” başlıklı bir bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Dr. Dyt. Merve ÇAPAŞ Turizm Alanında yayınlanan bir çok kitapta Çay, Şarap gibi içeceklerin sağlık üzerine etkileri konusunda bölüm yazarlığı yapmıştır. Sadece yazmayı değil okumayı ve araştırmayı da oldukça sevdiği ve farklı kaynaklardan yeni bilgiler öğrenmek ve seyahat etmek gibi bir tutkuları olduğu için dil öğrenmek adeta hobisi haline gelmiştir. İyi düzeyde İngilizce bilgisinin yanı sıra başlangıç-orta seviye düzeyinde Almanca ve Fransızca bilmektedir.

2022 Yılında ‘Sürdürülebilir Beslenme’ üzerine yazdığı proje Fransız Büyük Elçiliği tarafından ödül almaya hak kazanmıştır. Bu proje yarışması sonucunda Türkiye’den sadece 6 Doktoralı Bilim İnsanına Fransa’da bir üniversitede projesini dizayn etmesi için çalışma hakkı verilecek ve tüm masraflar Fransız Büyükelçiliği tarafından karşılanacaktı. Dr. Dyt. Merve ÇAPAŞ bu 6 bilim insanından birisi olarak Rouen Normandiya Üniversitesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Diyetisyen

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Uzm. Dyt. Merve Topuzoğlu Çapaş” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o