Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. İbrahim Bora

“Prof. Dr. İbrahim Bora” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. İbrahim Bora”

İlköğretim ve liseyi İstanbul da tamamladı(Pertevniyal Lisesi), 1973-1979 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi gördü ve 1979 yılında tıp doktoru oldu.

1979-1983 yılları arasında Uludağ Üniversitesi tıp Fakültesinde Nöroloji ihtisası yaptı ve 1983 yılında nöroloji uzmanı oldu.1983-1985 yılları arasında Uludağ Üniversitesinde uzmanlık sonrası zorunlu hizmetini tamamladı. 1986 yılında Yrd Doç Dr oldu.

1986-1987 yıllarında Ankara GATA da askerlik görevini yaptı.1989 yılında nöroloji doçenti oldu. 1988-1989 yıllarında 6 ay süre ile Clevelend Clinc Foundation da epilepsi, elektroensefalografi, uyku, epilepsi cerrahisi eğitim aldı. Dr Hans Lueders ile çalıştı.

Türkiye ye döndükten sonra Uludağ Üniv. Tıp Fakültesinde bu konularda çalışmaya devam etti. 1994 yılında ise Nöroloji profesörü oldu. 1999 yılında epilepsi cerrahisi ünitesini kurdu. 1999 yılından beri Uludağ Üniv. Tıp fakültesinde video EEG monitorizasyonu ünitesi faaliyet göstermektedir ve birçok hastaya epilepsi cerrahisi uygulanmaktadır.

Epilepsi ve Elektroensefalografi bölümü sorumlusudur.2011 yılında Klinik Nörofizyoloji uzmanlık belgesi almıştır.

Uludağ Üniversitesi tıp fakültesinde Fakülte yönetim kurulu, Etik kurul, Başhekimlik, Dahili bölümler başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Türk Epilepsi ile savaş Derneği, Türk nöroloji Derneği, Avrupa Epilepsi Derneği üyesidir. Türk Epilepsi Derneği Başkanlığı yapmıştır.Türk Nöroloji Board’unda uzun süre görev yapmıştır.

Epilepsi, Video-EEG monitorizasyonu, elektroeensefalografi, epilepsi cerrahisi , deneysel epilepsi esas ilgi alanlarıdır.

Epilepsi (2008 baskı),EEG Atlası (2012), Epilepsi (2018) kitap editörlükleri yapmıştır.
Ayrıca çok sayıda kitap ve dergilerde bölümler yazmıştır.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Nöroloji

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. İbrahim Bora” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o