Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Bülent Akduman

“Prof. Dr. Bülent Akduman” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Bülent Akduman”

Prof. Dr. Bülent Akduman 1970 yılında Ankara’da doğdu. Ankara’da Kavaklıdere İlkokulu ve Mimar Kemal Lisesi’nin ortaokul bölümünü bitirdikten sonra 1987 yılında Kayseri Fen Lisesi’nden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olduktan sonra yine aynı fakültede Üroloji ihtisasına başladı. İhtisası süresinde 1997 yılında 6 ay süre ile Amerika Birleşik Devletleri Washington Üniversitesi Üroloji Kliniğinde “Visiting Fellow” (misafir üroloji doktoru) olarak çalıştı.

1999 yılında Üroloji uzmanı olan Dr.Akduman aynı yıl Kanada’ya giderek bir yıl süre ile Toronto Üniveristesi Üroloji Kliniği’nde “Research Fellow” (araştırmacı üroloji doktoru-üroloji uzmanı) olarak çalıştı. Üroloji doktoru olarak 2000-2001 ve 2005-2006 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Üroloji Kliniği’nde 2 yıl süre ile “Üroonkoloji” alanında “Clinic Fellow” (üroloji doktoru-üroloji uzmanı) olarak çalışan Dr. Akduman bu süre içerisinde başta prostat kanseri olmak üzere çok sayıda bilimsel çalışma yaptı. Üroloji dokroru olarak çalıştığı süre içerisinde prostatın cerrahi tedavisi yanı sıra prostatta brakiterapi ve kriyoterapi alanlarında eğitim aldı.

Üroloji uzmanı olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantılarda konuşmalar yapan Dr. Akduman 2012 yılında iki ay süre ile gittiği YÖK bursu ile Almanya’nın Heidelberg Üniversitesi’nde laparaskopi eğitimi aldı.

Yüzün üzerinde ulusal ve uluslar arası bilimsel çalışmalar yapan üroloji uzmanı Dr. Akduman’ın uluslararası kitaplarda yazdığı üç adet bölüm bulunmaktadır.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) 1999 yılında Yardımcı Doçent Doktor olarak çalışmaya başlayan Dr. Akduman 2005 yılında yine aynı üniversitede (Bülent Ecevit Üniversitesi–Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) Doçent, 2011 yılında Profesör ünvanı aldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) Cerrahi Bilimler Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği gibi çok sayıda idari görev yaptı.

Amerikan Üroloji Derneği, Avrupa Üroloji Derneği, Türk Üroloji Derneği ve Üroonkoloji Derneği üyesi olan Dr. Akduman bu derneklerde yönetim kurulu üyeliği ve prostat kanseri çalışma grubu sekreterlikleri yaptı.

Halen Avrupa Üroloji Board’u Türkiye delegesi olan Dr. Akduman Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Üroloji

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Bülent Akduman” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o