Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Öner Şanlı

“Prof. Dr. Öner Şanlı” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Öner Şanlı”

Ankara’da 1974 yılında doğdum. İlk ve orta öğrenimimi T.E.D. Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra; 1998 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek “tıp doktoru” unvanını aldım. Sonrasında; Mayıs 1999’da İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Üroloji Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık eğitimine başladım ve yaklaşık olarak 5.5 sene süre devam eden uzmanlık eğitimimi Aralık 2004’de tez (tez basligi: 4p15.3-4p1 Bölgesinde Yer Alan SLC34A2 geninin testiküler mikrolitiazis ile olan ilişkisi) ve bilim sınavını basari ile vererek tamamladım.
Daha sonra akademik ve cerrahi yaşamına tıpta uzmanlık eğitimimi tamamladığım İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Üroloji Anabilim Dalı’nda “Üroloji Uzmanı” olarak devam ettim. Bu arada, 2008 yılında Avrupa Üroloji Board sınavında başarılı oldum ve “Fellow of European Board of Urology” unvanını aldım. Sonrasında Haziran 2011’de de Üniversitelerarası Kurul’un yaptığı akademik değerlendirme ve mesleki sınav sonucu “Üroloji Doçenti” unvanını almaya hak kazandım. Doçentlik dönemimi de İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde devam ettirdim ve Mart 2018’de “Üroloji Profesörü” unvanını aldım. Halen aynı kurumda akademik faaliyetlerime devam etmeme karsın; özel mesleki faaliyetlerimi Özel Bahçelievler Memorial Hastanesi’nde yürütmekteyim.
Bunların yanında çeşitli kısa ve uzun donem yurt dışı akademik ve mesleki deneyimlerim oldu. Örneğin, 2005 yılında bir ilaç firmasının verdiği Uroonkoloji eğitim bursunu kazandım ve bu olanağı Michigan Üniversitesi Üroloji Departmanı’ında değerlendirdim. Bu sırada “laparoskopi” cerrahi tekniğinin Üroloji alanındaki uygulamalarını görme ve öğrenme olanağını elde ettim. Sonrasında, 2008 yılında Avrupa Üroloji Derneği’nin verdiği eğitim bursu ile Heildelberg Üniversitesi, Heilbronn Üroloji Kliniği’nde bu tekniği daha da geliştirme fırsatı buldum. Son olarak, Eylül 2016-Ocak 2018 tarihleri arasında University of Texas Southwestern Medical Center’da Misafir Öğretim Üyesi olarak Üroonkoloji ve özellikle de mesane kanseri konusunda çalışmalarda bulundum.
Günümüze kadar 96 adet uluslararası yayımlanan çalışmada yer aldım ve bu çalışmalara toplamda 1467 (Researchgate veri tabanı [28.9.2019]) adet atıf yapılmıştır. Halen mesleki yasamima özellikle Üroonkoloji ve ilişkili ameliyatlar (laparoskopik ve robotik Üroloji) konusunda yoğun şekilde devam etmekteyim. Avrupa Üroloji Derneği ve Dünya Endoüroloji Derneği üyesi olmamın yansıra; Türk Üroloji Derneği ve Türk Endoüroloji Derneği’nde aktif olarak (Endoüroloji Bülteni’nın önceki editörü ve Türk Üroloji Dergisi’nin önceki yardımcı editörü) çalışmaktayım.
Üroloji konusunda ilgilendiğim alt kısımlar şu şekilde özetlenebilir: Genel üroloji, Üroonkoloji, mesane kanseri, prostat kanseri, böbrek kanseri, testis kanseri, selim prostat büyümesi (benign prostat hiperplazisi), laparoskopik ve robotik cerrahi girişimler.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Üroloji

Uzmanlıklar

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Öner Şanlı” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o