Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Prof. Dr. Pınar Çakar Özdal

“Prof. Dr. Pınar Çakar Özdal” Adresi

Doktor Hakkında “Prof. Dr. Pınar Çakar Özdal”

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğdum. Ankara’da başlayan ilkokul eğitimimi Paris’te tamamladım. Sonrasında ortaokulu yine Paris’te College George Pompidou ve liseyi Ankara Lisesi’nde okudum. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan hemen sonra Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) dereceye girerek kazandığım Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında asistanlık eğitimime başladım. Uzman olduktan sonra 1996 yılında Ulucanlar Göz Hastanesinde çalışmaya başladım. Önce Kornea ve Oküloplastik birimlerinde çalıştıktan sonra, 2000 yılında Uvea-Behçet birimi ve sonrasında Tıbbi Retina biriminde görev aldım. Üveitlere olan özel ilgim nedeniyle Temmuz 2001 tarihinde Kanada’nın Montréal kentinde McGill Üniversitesi Tıp Fakültesi Oftalmoloji departmanında “Üveit ve Oküler İnflamasyonlar” konusunda çalışmaya başladım. Bir yıl olarak planladığım bu eğitim sürecimi oradan gelen talep üzerine ikinci yılda da devam ettirdim. Üveitler dışında “Oküler Patoloji” alanında da çalışma fırsatı buldum. Hem üveit, hem de oküler patoloji alanındaki klinik ve laboratuar çalışmalarıma 2003 Temmuz ayına kadar devam ettim. Buradaki çalışmalarım sırasında 2002 yılında Montréal General Hastanesi Vakfı 175.yıl fellowship ödülü ve bursunu aldım, prestijli oftalmoloji dergilerinde yayınlanan birçok çalışmada yer aldım, ARVO (The Association for Research in Vision and Ophthalmology) gibi önemli uluslararası oftalmoloji toplantılarında sunumlar yaptım. Türkiye’ye döndüğüm Temmuz 2003 tarihinden Nisan 2022 tarihine kadar Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uvea-Behçet ve Tıbbi Retina birimlerinde çalışmaya devam ettim. 2005 yılında girdiğim sınav sonrası doçent ünvanını aldım. 2017 tarihinde ise profesör olarak atandım. Şu anda Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Uvea-Behçet birimi başkanıyım. Ayrıca TOD Oküler Enfeksiyonlar ve Tıbbi Retina birimleri aktif üyesiyim. Uluslararası birçok üveit cemiyetinin de üyesiyim.
Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış 200 civarında makale, 17 adet ulusal/uluslararası kitap bölümü yazarlığı yaptım. Uluslararası ve ulusal oftalmoloji toplantılarında sunulmuş 150’nin üzerinde çalışmam mevcut. Davetli konuşmacı olarak birçok uluslararası ve ulusal toplantıda 200 civarında konuşma yaptım. Birçok uluslararası çok merkezli Faz 2 ve Faz 3 çalışmada sorumlu araştırmacı olarak görev aldım. 8 adet uzmanlık tezi yönettim. Türk Oftalmoloji Dergisi yayın kurulu üyeliği, Beyoğlu Eye Journal (BEJ) Dergisi editör yardımcılığı ve birçok uluslararası ve ulusal oftalmoloji dergisinde hakemlik görevlerini yürütmekteyim.
Evli ve 2 çocuk annesiyim, çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum.

Üye olduğum dernek ve görevlerim:
• Türk Tabipleri Birliği (TTB)
• Türk Oftalmoloji Derneği (TOD)
• TOD Ankara Şubesi (TODAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri
• TOD Uvea-Behçet Birimi aktif üyesi ve TOD Uvea-Behçet Birimi Başkanı
• TOD Tıbbi Retina Birimi Aktif Üyesi
• TOD Oküler Enfeksiyonlar Birimi Aktif Üyesi
• Türk Oftalmoloji Yeterlik Kurulu (TOYK) Genel Kurulu Üyesi
• International Uveitis Study Group (IUSG) Türkiye Üyesi
• Uluslararası Oküler İnflamasyon Derneği (International Ocular Inflammation Society-IOIS) Üyesi
• Society for Ophthalmo-Immunoinfectiology in Europe (SOIE) Üyesi
• Société d’Ophthalmo-immunoenfectiologie Francophone (SOIF) Üyesi
• F 1000 Associate Faculty Member of Anterior Uveitis & Posterior Uveitis Section

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Göz Hastalıkları

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Prof. Dr. Pınar Çakar Özdal” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o