Gelişlmiş
Arama
  1. Ana Sayfa
  2. Doktorlar
  3. Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya

“Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya” Adresi

Doktor Hakkında “Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya”

Dr. Altuğ Çetinkaya’nın başlıca ilgi konuları arasında göz kapağı düşüklükleri, kapak şekil bozuklukları, kozmetik kapak problemleri, aşırı göz sulanması, göz kapağı ve orbita (göz çukuru) kitleleri-tümörleri, tiroid hastalığına bağlı göz problemleri ve protez göz ameliyatları yer almaktadır. Ayrıca cerrahi dışı yöntemlerle göz kapağı ve çevre dokuları gençleştirme uygulamaları (botoks, dolgu, PRP, mezoterapi, lazer, radyofrekans…) yapmaktadır.

Dr. Altuğ Çetinkaya 1975 Trabzon doğumludur. Sırasıyla Trabzon Anadolu Lisesi orta kısım ve Ankara Fen Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra üniversite sınavlarındaki tek tercihi olan Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümü’nden 1998 yılında başarıyla mezun olmuş, Göz Hastalıkları ihtisasını Ankara Başkent Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Ardından, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışabilmesi için gerekli olan USMLE sınavlarını geçerek ECFMG sertifikasını almış ve mülakatlar sonrası klinik üst-ihtisasa (fellowship) kabul edildiği Cincinnati Üniversitesi ve Cincinnati Eye Institute’da 2006-2008 yılları arasında Dr. Dwight Kulwin ve Dr. Robert Kersten yönetiminde 2 yıllık Oküloplastik, Orbital ve Rekonstriktif Cerrahi üst-ihtisas eğitimini tamamlamıştır. Aynı klinikte 2008-2009 yılları arasında Oküloplastik Cerrah olarak çalıştıktan sonra USMLE Step 3 sınavını da almak ve gerekli kriterleri sağlamak suretiyle Ohio eyaletinde serbest hekimlik yapmasına olanak sağlayan lisansa hak kazanmıştır.
Dr. Çetinkaya 2009 senesinde University of Cincinnati’de Dr. Karl Golnik yönetiminde nöro-oftalmoloji kliniğinde 6 aylık ilave üst-ihtisas çalışmasının ardından Türkiye’ye dönmüş; Başkent Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Oküloplastik Cerrahi Birimi’ni kurarak akademik çalışmalarına devam etmiştir. 2011 senesinde Göz Hastalıkları Doçenti ünvanını almıştır.
Ata Beauty & Wellness Merkezi’ni 2012 yılında faaliyete geçiren Dr. Çetinkaya, eşzamanlı olarak 2012-2019 yılları arasında Dünyagöz Ankara Hastanesi’nde Oküloplastik Cerrah olarak çalışmış ve hastaneler grubunun Oküloplastik Direktörlüğü’nü yapmıştır. Ata Beauty & Wellness Merkezi’nin faaliyetlerinin yanı sıra, Kasım 2019 itibariyle Maidan İş Merkezi’ndeki kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.
Bugüne kadar ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 50 makalesi yayınlanmış olan Dr. Çetinkaya, özellikle yurtdışında olmak üzere davetli konuşma, kurs eğitmenliği ve bilimsel sunum yapmıştır. Ayrıca 2 uluslararası, 2 ulusal kitap bölümü yazmış ve 2 kitap bölümünü Türkçe’ye çevirmiştir.
Eğitime olağanüstü katkı, en iyi tıbbi video sunumu, en iyi tıbbi fotoğraf sunumu, en iyi serbest tebliğ, en iyi poster sunumu, en iyi makale gibi pek çok mesleki ödülü bulunan Dr. Çetinkaya, uluslararası mesleki yeterlilik sınavları olan ICO (Uluslararası Oftalmoloji Konsülü) temel bilimler, optik bilimler ve klinik bilimler sınavlarını asistanlığı esnasında tamamlamış, Avrupa Oftalmoloji Uzmanlığı sınavını da uzmanlığı esnasında geçerek FEBO (Fellow of European Board of Ophthalmology) ünvanı almıştır.
Dr. Çetinkaya American Society of Ophthalmic Plastic Reconstructive Surgery, European Society of Ophthalmic Plastic Reconstructive Surgery, Türk Oftalmoloji Derneği başta olmak üzere pek çok mesleki kuruluşun üyesidir. Kurucu üyelerinden olduğu Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Genç Oftalmologlar Grubu’nun 2014-2015 yıllarında başkalığını yapan ve 2018-2020 arasında TOD Oküloplastik Cerrahi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olan Dr. Çetinkaya evlidir ve 2 çocuk babasıdır.

Uzmanlık ve İlgi Alanları

Göz Hastalıkları

Bildiği Diller

Kayıtlar

“Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya” Cevaplar

Çevrimiçi danışma yok.

Makaleler

Henüz Yazı Eklenmemiş
  • Doktor Profilini Paylaş:

doktoryorumlar.com, site içeriğinde 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 24.maddesi ve Tıbbi Deontoloji Tüzüğü'nün ilgili maddelerine uymaya söz vermiştir.

Abone Ol

Yeniliklerden haberdar olmak için abone o